Zondagavond is HYC erin geslaagd om de punten mee te brengen uit het Nederlandse Tilburg. Na een spannende wedstrijd slaagden de mannen van Bill Morgan erin om het laken naar hun kant te trekken.

In de eerste periode was het import Joe Vetere die de score opende voor HYC. Nadat Jay Latulipe voor de Trappers gelijk had kunnen maken scoorden Barry Horman en Mitch Morgan nog voor HYC. Met nog 18" te spelen milderde Alexey Loginov voor Tilburg tot 2-3.

De tweede periode verliep gelijkopgaand, Destil Trappers scoorden tweemaal, terwijl voor HYC  Ben Vercammen de weg naar het net vond, zodat de bordjes weer gelijk hingen voor het begin van de derde periode.

HYC kwam gemotiveerd uit de kleedkamer, vastbesloten om de Trappers een nederlaag toe te dienen, en toen opnieuw Barry Horman, op assist van Tyler Melancon, de Tilburgse goalie vloerde, zag het er goed uit voor HYC. De Trappers gaven zich echter niet gewonnen en scoorden tegen. Het was met nog 4'40" op de klok captain Vincent Morgan die, na wederom een assist van Melancon, de eindcijfers op het bord knalde.

Bij Destil Trappers ging het licht uit en werden Jay Latulipe en Ivy van den Heuvel beiden nog bestraft voor 'Abuse of Officials'.

Periodestanden: 2-3, 2-1, 1-2

White Caps Turnhout was in eigen huis een maatje te groot voor de Amsterdam Capitals: eindstand 7-1.

Volgende wedstrijden
Zaterdag ontvangt om 21u15 HYC Ruijters Eaters Geleen, en zondag gaan ze op bezoek bij White Caps uit Turnhout, deze wedstrijd begint om 20u in het Kempisch Ijsstadion.

Meer info vind je op www.hyc.be